In een wereld waarin we vaak worden overspoeld door onze eigen beslommeringen en verplichtingen, is het gemakkelijk om degenen die het het meest nodig hebben uit het oog te verliezen. Bartiméus is een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van mensen met een visuele beperking. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van het doen van periodieke giften aan Bartiméus en hoe dit kleine gebaar een groot verschil kan maken in het leven van anderen.

Wat is Bartiméus?

Bartiméus is een organisatie die al meer dan honderd jaar actief is in Nederland en zich richt op het ondersteunen van mensen met een visuele beperking. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder educatie, revalidatie, werkgelegenheidsondersteuning en individuele begeleiding. Hun missie is om mensen met een visuele beperking te helpen om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij en een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden.

Het Belang van Periodieke Giften

Periodieke giften zijn regelmatige donaties aan een goed doel, zoals Bartiméus, gedurende een vooraf bepaalde periode. Deze vorm van doneren biedt verschillende voordelen, zowel voor de donateur als voor de organisatie:

  1. Stabiliteit: Door regelmatige donaties kan Bartiméus beter plannen en budgetteren voor toekomstige projecten en programma’s, waardoor ze een stabiele basis hebben om hun werk voort te zetten en uit te breiden.
  2. Effectiviteit: Periodieke giften stellen Bartiméus in staat om langdurige programma’s op te zetten en te onderhouden die een blijvende impact hebben op het leven van mensen met een visuele beperking. Dit kan variëren van het aanbieden van gespecialiseerd onderwijs tot het verstrekken van technologische hulpmiddelen die de zelfstandigheid vergroten.
  3. Gemak voor Donateurs: Voor donateurs bieden periodieke giften gemak en flexibiliteit. Door een vast bedrag per maand, kwartaal of jaar te schenken, kunnen ze hun steun aan Bartiméus automatiseren en spreiden over een langere periode.
  4. Fiscale Voordelen: In Nederland zijn periodieke giften fiscaal aftrekbaar, wat betekent dat donateurs mogelijk in aanmerking komen voor belastingvoordelen. Dit maakt het doen van periodieke giften niet alleen een daad van vrijgevigheid, maar ook een verstandige financiële beslissing.

Hoe Kun Je Een Periodieke Gift Doen aan Bartiméus?

Het proces van het doen van een periodieke gift aan Bartiméus is eenvoudig en transparant. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Kies het Bedrag: Bepaal hoeveel je maandelijks, per kwartaal of jaarlijks wilt schenken aan Bartiméus. Dit kan een bedrag zijn dat past bij jouw budget en vrijgevigheid.
  2. Vul het Formulier In: Download het formulier voor periodieke giften van de website van Bartiméus of vraag het aan via de post. Vul het formulier in met jouw persoonlijke gegevens en de details van de periodieke gift.
  3. Onderteken en Stuur Op: Onderteken het formulier en stuur het op naar Bartiméus. Zij zullen het verwerken en contact met je opnemen om de details te bevestigen.
  4. Geniet van de Voldoening: Wetende dat je een verschil maakt in het leven van mensen met een visuele beperking, kun je genieten van de voldoening van jouw bijdrage aan Bartiméus.

Conclusie

Door periodieke giften te doen aan Bartiméus, kunnen we samen een positieve verandering teweegbrengen in het leven van mensen met een visuele beperking. Met onze steun kunnen zij toegang krijgen tot de middelen en diensten die ze nodig hebben om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij en een leven te leiden dat wordt gekenmerkt door zelfstandigheid en voldoening. Laten we ons hart openstellen en een licht werpen op de weg van anderen door het doen van periodieke giften aan Bartiméus.